Riso Vialone Nano

Histrorie

Pochází z lombardie konkrétně z benátek. Stala se jedničkou pro přípravu krémových rizot. Tomu však odpovídá i její poměrně vysoká cena.

Výroba

Výrobcem rýže, kterou máme v Carlu je Tarantola, rodinný rýžový mlýn, který mezi prvními svého druhu získal certifikát Demeter. Tento certifikát získávají ekologičtí zemědělci, kteří při výrobě svých produktů nepoužívají žádné chemické látky.

Charakreristika

Ryže pěstovaná v oblasti Verony, pochází z Japonska. Kulatozrnná rýže se středně velkými, krásně kulatými zrnky perlové barvy, mají vynikající absorbční vlastnosti a vyšší obsah škrobu. Její atributy zaručují, že rýže Nano výborně pohlcuje všechny vůně a chutě přidaných koření a předurčují ji k přípravě tradičních krémových rizot nejen té italské, ale všech středomořských kuchyní.

Využití

Při přípravě všech druhů rizot. Rýže Nano uchovává svou skvělou konzistenci i při velmi vysokých teplotách, je proto vhodná do zapékaných pokrmů a také jako vložka do polévek. Vyzkoušejte rovněž s našimi pesty - uvařenou smíchejte s několika lžičkami pesta podle chuti - získáte originální, chutnou a zdravou přílohu k rybě nebo jinému bílému masu.